Deset obiteljskih blaženstava

I.

BLAGO OBITELJI u kojoj se svi članovi okupljaju na ZAJEDNIČKU MOLITVU, jer će u njoj prebivati Gospodin!

 

II.

BLAGO OBITELJI koja SVETKUJE NEDJELJU - DAN GOSPODNJI, i gdje svi idu na sv. misu, te često na ispovijed i pričest, jer će njeni članovi biti pozvani na NEBESKU GOZBU!

 

III.

BLAGO OBITELJI u kojoj se djeca rađaju, te u kojoj se svako začeto dijete prima kao Božji dar, jer će ta obitelj imati BUDUĆNOST i bit će KAO KUĆA SAZIDANA NA ČVRSTOJ STIJENI!

 

IV.

BLAGO OBITELJI u kojoj nema psovke i kletve, ružnih riječi i svađe, loših knjiga i časopisa, jer će ta obitelj biti BOŽJA TVRĐAVA NA ZEMLJI!

 

V.

BLAGO OBITELJI čiji se članovi čuvaju grešnih zabava, lošeg društva i pijanstva, jer će u toj obitelji vladati KRŠĆANSKO VESELJE!

 

VI.

BLAGO OBITELJI u kojoj djeca i mladež redovno pohađaju vjeronauk, čitaju vjerske knjige i novine, ne skitaju se noću po sumnjivim lokalima i disko- klubovima, jer će ta obitelj biti DUHOM ZDRAVA I U ŽIVOTU SRETNA!

 

VII.

BLAGO OBITELJI u kojoj roditelji imaju utjehu i sreću u dobroj i poslušnoj djeci, a djeca primjer vjerskog života u kršćanskim roditeljima, jer će ta obitelj biti OAZA NEBA NA ZEMLJI!

 

VIII.

BLAGO OBITELJI u kojoj na vrijeme pozovu svećenika k bolesniku jer će mu bolest biti olakšana, a u slučaju smrti - SMRT BLAGOSLOVLJENA!

 

IX.

BLAGO OBITELJI u kojoj nema rasipništva i oholosti života, u kojoj djeca i mladež uče i rade - a ne ljenčare, u kojoj se živi čisto i skromno, jer takvoj obitelji Bog daje ČISTU I MIRNU SAVJEST!

 

X.

BLAGO OBITELJI u kojoj svi članovi žive i rade u jedinoj nam i od Boga blagoslovljenoj domovini naših slavnih pređa, te u kojoj nitko ne boluje od želje za napuštanjem Domovine i životom u KLETOJ TUĐINI!