Velikom procesijom oko crkve završila je ovogodišnja služba Muke Gospodnje Velikoga petka u Čilipima koju je predvodio župnik, don Josip Barišić.

Prethodno je uz misno slavlje napravljena prezentacija Isusova groba kojeg su čuvali članovi Moto kluba Dvije Rote, NK Konavljanin, KUD Čilipi, DVD Čilipi i NK Croatia Gabrile. Kako je sve izgledalo pogledajte u fotogaleriji.

 

 

 

Zbor liječnica iz Splita održao je u subotu 6. siječnja 2023. koncert u našoj crkvi Svetog Nikola u Čilipima. Predvođene ravnateljem, maestrom Blaženkom Juračićem i uz klavirsku pratnju prof. Ante Milasa zbor je izveo dio svog sakralnog programa uz naglasak na pjesme prilagođene Božićnom vremenu. Zbor je pozdravio naš župnik don Josip Barišić, a brojna publika u crkvi svojim je pljeskom i pozivom na dodatak ispratila splitske umjetnice.

Župni ured Čilipi organizira u PETAK 8. prosinca odlazak u BUGOJNO na sprovod pok. MARIJI BARIŠIĆ, majci don JOSIPA. 
Svi zainteresirani za odlazak na sprovod mogu se prijaviti na tel: 099 265 1963 do četvrtka 7. prosinca u 12 sati.
Autobus iz Čilipa kreće u 5 sati ujutro.
Prijevoz i ručak u Bugojnu su besplatni.

Obilasci groblja i sjećanje na sve svoje drage pokojnike tradicionalno je i ove godine obilježeno na blagdan Svih Svetih i Dušni dan na našem groblju Svete Nedjelje u Čilipima. Veliki broj vjernika pohodio je grobove svojih najmilijim, upalili su svijeće i ukrasili ih cvijećem. Ljepota groblja isticala se u večernjim satima kada je svijetlilo stotine svijeća obasjavajući posljednja počivališta posebnom svjetlošću. Svetoj misi na Dušni dan prisustvovao je veliki broj mještana i obitelji onih čiji su najmiliji tu pokopani, a župnik don Josip Barišić i ovog puta istakao je važnost i potrebu sjećanja i pohođenja grobova te molitve za njihove duše i duše svih preminulih, kao i za mir u svijetu koji nam je sada ozbiljno ugrožen. Nakon svete mise don Josip je obišao sve grobove, te ih uz prigodnu molitvu blagoslovio. Kroz ovaj tjedan, prema običaju, župnik će i na drugim grobljima naše župe održati svete mise, molitve i blagoslov za sve pokojnike.

Stranica 1 od 21