Raspored svetih misa

O G L A S I

 

5.4.2020. – 12.4.2020.

 

 

NEDJELJA  5.4.2020.

 

CVIJETNA NEDJELJA

 

U našoj će župi u 10 sati biti slavljena sveta misa za puk, ali bez puka. To znači, da ću za sve vas i sve vaše potrebe, ma gdje bili, slaviti svetu misu. Sve vas od srca pozivam da iskoristimo mogućnost putem TV-a, interneta i radia sudjelovati u svetoj misi, blagoslovu grančica i palama, pa čak, nakon pokajanja i duhovno se pričestiti. O toj mogućnosti ste sigurno čuli i čitali, a ako vam je promaklo, imate mogućnost na naslovnici naše web stranice o tome se malo podrobnije upoznati. Na Glušnu nedjelju po podne u našoj je župi bila upriličena korizmena ispovijedć a na Cvjetnicu u Cavtatu. Koristili smo oba termina, kako je kome odgovaralo. Neka nas ovo podsijećanje na to upozori. O tome nam je nedavno govorio i sveti Otac da se, kad već nemamo mogućnost ispovjediti pred svećenikom, da iskreno, kakvi jesmo, ispovjedimo dragom Bogu, uz obećanje da ćemo to obaviti pred svećenikom kad budemo imali priliku. Nakon takvog pokajanja možemo učiniti i duhovnu sv. pričest. To možemo učiniti i svaki dan.

     ČETVRTAK 9.4.2020.

 

VELIKI ČETVRTAK

 

Sveta misa misa Večere Gospodinove u 19 sati bez nazočnosti puka.

 

PETAK 10.4.2020.

 

VELIKI PETAK

 

 SLUŽBA VELIKOG PETKA u 19 sati. Na kraju obreda, prema uputi Kongregacije za bogoštovlje procesiju ću s križem imati samo ja uz pratnju samo jednog  vjernika koji će me pratiti na propisanoj udaljenosti. Pozivam vjernike da tu procesiju prate molitvom iz svojih domova.

     

SUBOTA 11.4.2020.

  

VAZBENO BDIJENJE koje počinje u 20 sati paljenjem Uskrsne svijeće, te Vazmenim hvalospijevom. Iz Krsne se službe uzima samo Obnova krsnih obećanja. Slijedeći staru praksu, na kraju Vazmenog bdijenja blagoslovit ću košaricu sa hranom. Već sam primio poruku sa slikom obiteljskog stola kako čekaju s pripremljenim grančicama za blagoslov na Cvjetnicu i jelom za subotnji blagoslov u svome domu.

  

NEDJELJA 12.4.2020.

 

USKRS

 

 

Sveta misa i blagoslov jela bez nazočnosti puka održat će se u 10 sati.

 

NAPOMENA: Svakodevno možete pratiti molitve iz naše katedrale putem interneta ili televizije. Sve informacije možete vidjeti na web stranici naše biskupije www.dubrovačka-biskupija.hr

 

  

Ovih me dana nazvao moj župljanin koji me podsjetio na Božićni blagoslov. „Na izlasku iz kuće postavio sam vam, dobronamjerno, provokativno pitanje: Koliko će don Josipe biti koristi od ovog blagoslova?“ A vi ste mi, k'o iz topa, odgovorili: „ Bit će onoliko koliko budeš vjerovao!“ Nastavlja dalje moj župljanin: „Znate li don Josipe da mi je to toliko sjelo da ne prođe gotovo ni jedan dan da se tih rijeći ne sjetim:“  

Moguće je da će ponetko i od vas postaviti pitanje na ovo što pišem ili ono što slušate ovih dana, koliko će to meni koristiti?

Onoliko, koliko budeš vjerovao!

 

Don Josip