SVETA MISA U BUDIMPEŠTI 8.11.2015.

Veterani našeg nogometnog kluba Konavljanin boravili su od 6.11. do 9.11. u glavnog gradu Mađarske i po mnogima najljepšem gradu istočne Europe, Budimpešti. Pored obilaska kulturnih i povijesnih znamenitosti kojima grad obiluje, u nedjelju su se organizirali i sudjelovali na svetoj misi u prekrasnoj crkvi Svetog Ferenca na Budimskoj strani Dunava uz samu rijeku. Svetu misu na hrvatskom jeziku vodio je fra Toth Vencel, a poslanice su čitali naša Paulina Grbić i Mijo Drobac.

Pjevanju prigodnih hrvatskih, crkvenih pjesama pridonijeli su svi nazočni, a posebno članovi našeg crkvenog zbora koji su bili na ovom putovanju. Sveta misa završila je zajedničkim fotografiranjem i pjesmom "Rajska djevo" koja je nekolicini hrvatskih građana Budimpešte, koji su redoviti posjetitelji bogoslužja, izmamila suze na oči.

Veterani su također na svom putu posjetili grob, položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu Mladena Benkovića u Šćitarjevu kod Velike Gorice koji je poginuo u Domovinskom ratu na dubrovačkom bojištu, kao i za sve preminule članove VNK Mladost Obrezine s kojima imaju dugogodišnju sportsku i prijateljsku suradnju. Video https://www.youtube.com/watch?v=s6WK311fMdU